Láska ke dřevu

17.4.2014 Josef Řezníček

picture

Láska ke dřevu se nedá naučit za den. Tu musíte budovat celý život.
A proto je v Česku nedostatek schopných truhlářů. Dneska chce být kdekdo ekonomem, právníkem nebo politikem, ale na poctivé řemeslo se vydává stále méně lidí. Naštěstí ale šikovní truhláři ještě pořád nevymřeli. Pracují totiž ve firmě Tišnovská dřevovýroba s.r.o. A jejich lásku ke dřevu poznáte z každého výrobku, který si tu koupíte.

Podlahy té nejvyšší kvality
Tak třeba dřevěné podlahy. Jejich precizní zpracování vám umožňuje rychlou pokládku podlahy bez použití jediné kapky lepidla. Povrch podlahy je ošetřen speciálním tvrzeným lakem, který zvyšuje její odolnost proti poškrábání nebo ušpinění a ulehčuje údržbu. Všechno perfektně sedí. Když se práce dělá poctivě, je to zkrátka poznat. Proto Tišnovská dřevovýroba dodává své podlahy na ty nejnáročnější trhy z celého světa. Svým výrobkům jednoduše věří. A vy můžete také.

Jako v bavlnce
A co teprve postele. S něčím takovým se jen tak nesetkáte. S matrací mají na výšku úctyhodných 59 cm, celá konstrukce včetně masivního roštu je vyrobena z prvotřídního dřeva a dokonalý celek doplňuje zdravotní matrace o tloušťce 19 cm. Stačí si jen na chviličku lehnout – a nebude se vám chtít vstávat, takový pocit zažijete jen s postelí pro nebeský spánek. Schválně si postel přijeďte vyzkoušet přímo do provozovny firmy. Borač 89, asi 25 km severozápadním směrem od Brna.

Skříně jako z pohádky
Asi nikdo nemá rád neskladné hamatné skříně, které zaberou půlku místnosti. Proto si v Tišnovské dřevovýrobě můžete pořídit vestavěné skříně na míru. Prvotřídní zpracování jednotlivých dílů nebo masivní kování vás trkne do očí hned na první pohled, ale absolutní okouzlení se dostaví až po chvilce používání. Skříně se totiž skvěle otevírají a při plánování je kladen důraz nejen na estetický vzhled, ale také na praktičnost. Z každého detailu je prostě cítit, že práci odvedl skutečný profík.
Takže až si budete příště objednávat podlahu, schody, postel, kuchyni nebo třeba nábytek ze dřeva, obraťte se na truhláře, kteří svoji práci dělají s láskou – na Tišnovskou dřevovýrobu.

foto autora
Josef Řezníček

Práci s dřevem se věnuji už 14 let a dostal jsem se k ní, jak se říká, „jak slepej k houslím“. Na vysoké škole jsem studoval zemědělství a potravinářství, ale protože jsem toužil...

číst dále ← Zpět do blogu